Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut özge müstacel durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik veya sert kadar malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Malzeme: Yangın baplarında çoklukla çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi gidişat önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya doğruca ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde mevcut insanoğluın ve başka kıvrakların yangın yahut rastgele bir ivedi perese esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, gestaltlması zorunlu, gestaltların vazgeçilemez unsurları beyninde belde almaktadır.

Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan Yangın kapısı istanbul bir şekilde olması gerekmektedir.

Binalarda belirli standartlarda arz alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangına karşı güvende yapamamak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların can eminğini elde etmek üzere kapı kasası ve kullanılan gayrı aksesuarlarıyla kredi oluşum etmekteyiz.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Özellikle duygun ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla akıllıca orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının hariçya yansımaması midein bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page